Till startsidan på stockholmshem.se
Du är här:
  • Nyckel i lås i säkerhetsdörr

Trygg hemma

Det finns flera saker du själv kan göra för att skydda din bostad. En enkel åtgärd för att minska risken för inbrott är att låsa ytterdörren och även fönster om du bor på nedre våningsplan.

Gör det svårare för tjuven att ta sig in!

För att du ska kunna känna dig trygg i din boendemiljö arbetar vi med trygghetsåtgärder och samarbetar bland annat med hyresgästförening, stadsdelsförvaltning och polis. Grannsamverkan är också effektivt för att förebygga brott. På polisens webbplats finns fler tips för ett tryggt boende.

Inbrottslarm och säkerhetsprodukter

På webbsidan Larmkollen.se hittar du bra information om olika typer av inbrottslarm från olika leverantörer. Är det bra att ha sitt larm kopplat till en larmcentral? Kan jag installera larmet själv eller vad kostar det att låta leverantören installera? Via ett kort test kan du enkelt jämföra larm, priser och utföranden.

För den som vill göra det svårare för tjuven att ta sig in finns ett antal tillvalsprodukter att köpa genom Stockholmshem, till exempel säkerhetsdörr, som också är mycket bra ur brandsäkerhetssynpunkt, och terrasslås till balkongdörr.

Hemförsäkring

Alla som bor hos Stockholmshem behöver ha en hemförsäkring, det är ett krav i hyresavtalet. En hemförsäkring är en stor trygghet, och viktig för att du som hyresgäst inte ska drabbas ekonomiskt om det till exempel inträffar en brand eller allvarlig vattenskada i din lägenhet eller hos någon av dina grannar.

Trygg där du bor

I våra hus, bland annat i tvättstugorna, finns också information om hur du kan agera i otrygga och hotfulla situationer.

Affisch om hjälp vid våld i nära relationer, på väggen i en av våra tvättstugor.